Ami túl szép, hogy igaz legyen, az ritkán az – szerencsére az új fogorvosommal ez nem így volt

fogpótlás árakA marketing kiemelkedő fontosságú az üzleti világban. Ha egy cég fel akarja futtatni magát, elengedhetetlen a jó marketing. Sokan csupán a reklámokra asszociálnak, ha meghallják a marketing szót, pedig nagyon nagy területet ölel fel, rengeteg eszköze van.  Általa jut el a vevőkhöz a termékek és szolgáltatások tömérdeke, nekünk csak az a dolgunk, hogy jól válasszunk, és lehetőleg jól. Én magam is tanultam marketinget a főiskolán, így nagyjából sikerül kiszűrnöm mi “parasztvakítás” és mi hordoz valódi értéket, ha termékről vagy szolgáltatásról van szó. Fontos tehát a reklám, hisz ezáltal jutunk el mi fogyasztók ahhoz, amire szükségünk van. Ha látunk egy reklámot vagy hirdetést, egyből kialakul bennünk valamilyen kép az adott cégről.

Így voltam ezzel én is, mikor fogorvost kerestem, mert sajnos az enyém, ahova évek óta jártam, nyugdíjba ment. Rengeteg weboldalt néztem az interneten, de valahogy egyik sem fogott meg, nem keltett bennem bizalmat. Nagyon semlegesnek, személytelennek éreztem az egészet. Egy kivételével. Azért vált szükségszerűvé hirtelen a fogorvos keresés, mert persze amúgy sem árt, ha van egy fogorvosunk, akire bármikor számíthatunk, de épp akkor fogpótlásra volt szükségem, és elkezdtem nézelődni a neten a fogpótlás árak után. Tehát az általam linkelt helyet találtam, ami nagyon szimpatikus lett, nem tűnt olyan “futószalagosnak”, mint a többi, a szokásos sablon szöveggel. Mivel a konzultáció ingyenes, egyből kértem is egy időpontot, mert hiszen semmit sem veszíthettem, ez még nem kötelez engem semmire. Megérkeztem, és mikor beléptem éreztem, hogy jó érzékkel választottam ki a helyet, amin meg is lepődtem, mert rendszerint sikerül mellé nyúlnom. A recepciós hölgy egyből jó benyomást tett rám, mosolygós volt és nagyon kedvesen fogadott. Ami különösen tetszett, hogy az ott mászkáló orvosok is nagyon szimpatikusak voltak és mindenki nagy mosollyal az arcán köszönt nekem. Nem jött elő az a szorongás bennem, ami akkor szokott, mikor tudatosul bennünk, hogy a fogorvosi rendelő várójában ülünk. Valahogy még mindig úgy gondolnak az emberek a fogorvosra, mint aki középkori kínzóeszközökkel várja a pácienseket. Na, itt én ezt egy percig nem éreztem, nagyon nyugodt érzés fogott el várakozás közben. A rendelő modern felszereléssel van berendezve, de nem kelt rideg érzetet. Persze még mielőtt időpontot kértem, a honlapjukon utána néztem a fogpótlás áraknak, amik nem voltak az égig elszállva, nyilván ez is egy szempont volt a választásnál. Sok alternatíva közül lehet választani, mert rengeteg féle technikát alkalmaznak. Tulajdonképpen “általános” fogászati és esztétikai fogászathoz kapcsolódó kezeléseket egyaránt végeznek. Mivel én nyilván nem értek ehhez a szakmához, így szerettem volna, ha felvázolja nekem a lehetőségeimet, amit készségesen meg is tett és türelemmel válaszolt is minden keresztkérdésemre. Nem a legdrágább, hanem a nekem leginkább passzoló megoldást ajánlotta.

Sokszor igaz, hogy nem szabad hinni a reklámoknak, mert általában a fele sem igaz. Ez esetben szerencsére nem kellett csalódnom, hiszen azt kaptam, amit megígértek. Ügyfélközpontú gondolkodásmód, magas színvonalú szolgáltatás megfizethető áron, így tudnám őket jellemezni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.