Az irodai szappanhasználat sem egyszerű.

Egy cégnek vagyok a marketing menedzsere. Nagyon örülök, hogy sikerült ebbe a pozícióba eljutnom, hisz itt minden olyan kreativitásomat és szervezői készségemet ki tudom élni, amelyben igazán jónak bizonyultam. Persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy rengeteg felelősség nyomja a vállamat egészen olyan dolgok is, melyeknél nem is én lennék az a személy, akihez kell fordulni, hiszen erre van akár a HR részleg, akár az olyan szakszervezet, ahol ezeket fel lehet terjeszteni.
A múltkor egy ugyan ilyen furcsa helyzetbe ütköztem bele. Nem is gondoltam volna, hogy munkatársakban, beosztottakban felmerül az, hogy ezt nekem kéne megoldanom, de hát ilyen ez a modern világ. Minden esetre nem szeretek nemet mondani, ha nem muszáj, így utána jártam ennek is. Ez eddig nem volt más, mint, hogy az iroda mosdóiban lévő szappan rettentően rossz minőségű, és folyton kiszárad, bebüdösödik és persze a bőrre is ártalmas hatással van.
Itt hangsúlyoznám, hogy ez már tényleg a hatáskörömön kívül esik és legszívesebben a takarítókhoz irányítottam volna a kollegákat, de többen is jöttek hozzám ezzel, és ami azt illeti, én is tapasztaltam saját magamon, kézmosás közben. Tehát a kezembe vettem a dolgokat. Beszéltem a takarítókkal, hogy megtudjam, hogy ki a felelős a takarítószerek és a tisztálkodási szerekért. Ők mondták, hogy a beszerzési osztály az, ahol berendelik a nagykerből ezeket előre és úgy vannak letéve a raktárba.
A következő utam a beszerzési osztályra vezetett, ahol megkérdeztem, hogy pontosan mikor is rendeltek utoljára szappant. Mint kiderült, akik akkor ott dolgoztak még nem is rendeltek, mert az elődjeik annyit rendeltek, hogy a készlet azóta sem ürült ki.
Én teljesen elképedtem, hisz még a szappanoknak is lejár egyszer a szavatosságuk. Majd megkérdeztem, hogy mekkora a keret a szappanokra és egyéb tisztálkodási szerekre és, hogy ki dönt róla. Ők tovább küldtek a beszerzési osztály vezetőjéhez. Vele leültem és elbeszélgettem, hogy esetleg kicsit haladjuk a korral és legyen fontos számunkra a dolgozóknak a kéz higiéniája is és csináljuk tudatosabban és környezet barátabban az egészet. Még ezzel is egyet értett, de azt monda, hogy neki nincs ötlete és ezért nem tudja, hogy honnan lehetne beszerezni.

szappanEzek után jöttem én ténylegesen lázba. Szeretem az ilyesmi kutatásokat és szeretem körültekintően végig járni a lehetőségeket akár egy ilyen téma kapcsán is. Arról nem is beszélve, hogy most ténylegesen az fog érvényesülni, amit én szeretnék, és amit én választok.

Nem is olyan régen kipróbáltam egy szappant, ami megmaradt bennem amiatt, hogy nagyon jó illata volt, rendkívül egészséges, természetes és bőrbarát volt. És komolyan mondom, élvezet volt vele szappanozni a kezemet. Nem emlékeztem, hogy pontosan hol próbáltam, vagy mi volt a neve, ezért nekiálltam az interneten keresgélni. Nem túl sok idő után rá is találtam arra az oldalra, ami forgalmazza azokat a szappanokat, amelyek közül én próbáltam egyet. Jó szemem van az ilyenhez, azonnal felismertem a márkát. Tudtam, hogy ezek lesznek azok a szappanok, amiket keresek. Elég széles volt a választék a zöld agyagos szappantól elkezdve a körömvirágoson keresztül a mézes szappanig. Ezért úgy voltam vele, hogy felkeresem a cég értékesítőjét és amennyiben van rá mód, nagy kiszerelésben és minden fajtából szeretnék rendelni, aztán majd mindenki eldönti, hogy melyik volt a kedvence, de szerintem egyikben sem fog senki sem csalódni. Még én is, aki a levendulás dolgokat igazán nem kedvelem, azt is finom illatúnak és jó minőségűnek találtam. Arról pedig nem is beszélve, hogy, ha nem is ipari áron sikerül beszerezni, azt a kis differenciát megéri kifizetni. Utólag belegondolva ez valóban egy igazán fontos része az irodai életnek, hogy mindenki rendesen tudjon tisztálkodni és az ne legyen ártalmas az egészségére.
Sikeres volt az akcióm és egy héten belül megérkeztek az új szappanok az irodába. Nem tudom leírni azt az örömöt, ahogy a kollegák fogadták az új szappanokat. Teljesen lázba jöttek tőlük és mindenki nekiállt szagolgatni és fogdosni őket. Örültem, hogy ekkora sikert aratott a szervezkedésem és mindenki rettentő hálás volt érte. A következő héten nagy meglepetésemre egy hatalmas kosár ajándék várt az asztalomon, tele csokival, édességgel, gyümölccsel és minden jóval. A kollegáimtól kaptam hálából a szappanok cseréjéért. Nagyon jól esett és így már tényleg úgy érzem, hogy megérte azt a kis plusz energiát és utánajárást az egész.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.