Egyszerű ötlet

Marketingesként sokszor belesünk abba a hibába, hogy nem vesszük észre, hogy minket is bevonz valami csak azért, mert jó volt a marketing. Rengeteg dolgot vásárolunk nap, mint nap, fel se tűnik, hogy azért veszem inkább a Coca Cola-t, mert annak a legjobb a neve, meg persze a lányom is és én is ennek a cégnek a reklámait szeretjük a legjobban a karácsonyi időszakban nézni a tv-ben. Na, de lényeg, ami lényeg, én is bedőltem egy hülye marketing szövegnek. Figyelhettem volna jobban, na de ezekben a karácsonyi hajrá előtti hetekben esély sincs a teljes koncentrációra, már mindenki a meghitt és munkamentes ünnepre fókuszál. Nem a kifogásokat akarom keresni, csak bosszant a dolog. A hiba, amelybe beleestem egy tolltartó volt, amit a neten rendeltem. Beharangozták, hogy mennyire le van értékelve a karácsony miatt, mennyire nagy és a lányom kedvenc mintája van rajta. Végül megkaptam egy csúnyán összevarrott nem is tudom micsodát minta nélkül. Sebaj, még egy dolog, amivel foglalkozhatok az ünnepek előtt.

A lányomnak már nem volt suli, de nekem dolgozni kellett menni, a végső megoldás az lett, hogy jött velem dolgozni. A mindene a rajzolás a kis művészemnek, egy egész napot is el tud tölteni a rajzolgatással. Azért is akartam neki tolltartót venni, hogy elférjen benne az összes kis színese, amit használ. Mindenesetre bejött velem a munkahelyemre. Egy üresjáratban elbambultam, majd feleszméltem, hogy hosszú percekig a lányom tolltartóját bámulom. Akkor jutott eszembe, hogy láttam egy hirdetést, amin játékokat és iskolaszereket mutat be egy cég. Emlékeztem, hogy még le is fotóztam a reklámot. Egyszerre megrohamozták a fejem az ötletek, hogyan lehetne jó marketinget csinálni nekik. Hihetetlen mire képes egy gondolat, ez például az volt, ahogy láttam a lányom rajzolni, de mégis egy tolltartó volt az orrom előtt a fókuszban. Leírtam gyorsan a gondolataimat és utána elkezdtem böngészni a jatekwebshop.eu nevű oldalt.

Az első sokkhatást túlélve folytattam a keresgélést, ez a sokk pedig abból adódott, hogy akkora mennyiségű játék és egyéb található meg az oldalon, hogy az ember nem akar hinni a szemének, legalábbis én nem akartam. Rányomtam az iskola menüpontra, amiben még tovább voltak bontva az egyes eszközök. Gondoltam céltudatos leszek és egyből a tolltartókra mentem rá. Csak a tolltartókból volt 14 oldalnyi. Teljesen kétségbeestem, hogy hogy fogom én itt megtalálni, amit keresek, de szerencsémre megpillantottam a termék szűrőt. Külön csak a lányoknak is volt egy lehetőség, ezzel 291 darabra szűkítettem a tolltartók számát, ami még így is további 8 oldal volt. A fiús szülőknek sem kell megijedniük, hiszen ha csak fiúknak való tolltartókra szűrünk, akkor is több, mint 200 darabból válogathatnak a felnőttek. Sőt mi több, a korcsoportot is ki lehet választani. Aztán tovább pörgettem, megtaláltam a lehetőséget, hogy mesehősökre szűrjek, ez minden anyuka dolgát megkönnyítő rész, hiszen általában a gyerekek egy mesét imádnak meg a legjobban és egy mese hősei válnak barátokká. A kislányom kedvenc meséje a Jégvarázs. Úgy, hogy ennyi mindent megadtam is még mindig volt 35 darab, amiből választhattam. Ha ez nem lett volna elég, akkor még a gyártót is külön ki lehetett volna választani. Na, de nem ragozom tovább, a lényeg, hogy itt bárki megtalálhatja, amit csak a gyermeke kedvel. Végül megtaláltam a tökéletest: dupla soros, nagy és Jégvarázs mintás. A félreértések elkerülése végett a telefonos rendelést választottam, ha már volt egy ilyen szuper lehetőség, egyből ki is használtam. Nagyon jól tettem, mert a kollegina értesített róla, hogy 20 ezer forint felett a szállítás ingyen van. A mi esetünkben ez könnyebbség, mert az agglomerációban lakunk, ahová mindig drágábban szállítanak. A telefonbeszélgetés után úgy határoztam, hogy körül nézek még egy kicsit és akkor letudom a karácsonyt a kicsinek. A számtalan játék között kezdtem el keresgélni. Nem tudtam vele betelni, hol egy, ami még a mi korunkban is volt, hol pedig egy olyan, amiről még csak nem is hallottam. Végül új iskolás felszereléseket is választottam, persze mind Jégvarázsos volt. Egyre jobban belemerültem, amikor megtaláltam egy a felnőtteknek szóló részt, amiben megtaláltam a mi „homemade” ivós társasunkat a férjemmel. Gondoltam a régi szép idők emlékére hozzádobok egy ilyet a rendeléshez. A kislányomnak is választottam még társasjátékokat, plüssöket, babákat, ami csak belefért. Újra telefonáltam, az előző nagyon kedves kollegina vette fel ismét a telefont. Felsoroltam neki mi mindent szeretnék végül az egy szem tolltartó mellé megrendelni. Nem hangzott meglepettnek, gondolom már hozzászokott, hogy aki innen vásárol, az sokat vásárol, hiszen egyszerűen nem lehet ott hagyni bizonyos játékokat, fájna az ember szíve érte.

A rendelés utánra már véget is ért a munkaidőm. Elindultam a kislányommal, akiről azt hittem nem figyelt, mert elfoglalta a rajzolás, pedig mégis figyelt valamelyest. Arról érdeklődött, hogy miért beszéltem a telefonba a kedvenc meséjéről. Sikerült nagy nehezen kidumálnom magam és mit sem sejtett arról, hogy mi minden vár rá a karácsonyfa alatt.

Egy pár nap izgulás után meg is érkeztek a megvásárolt termékek. Mindent kinyitottam, hogy valóban azt kaptam-e, amit akartam. ’Hálistennek nem hiányzott egy darab sem, mindegyik pont olyan volt, amilyennek az oldalon lévő képen láttam. Tudtam, ennek biztosan örülni fog a lányom és reméltem, hogy a férjem arcára is mosolyt tudok csalni majd.

Nem sokkal később el is jött a nagy nap, a karácsony. Mindent gondosan becsomagoltam, amíg a férjem elvitte a lányunkat valamilyen játékos rendezvényre. Addig nyugodtan csomagolhattam be mind kettejük meglepetését. Alig vártam, hogy lássam, mit szólnak. Mindent bekészítettem a fa alá, ahol egy terebélyes kis rakás gyűlt össze. Eljött az este, vagyis a vacsora utáni ajándékozás. A lányomban csak akkor tudatosult, hogy mennyi minden van a fa alatt. Teljesen elámult és pityeregve azt mondta nekem: hát láttad, milyen jó gyerek voltam. Erre csak helyeselni tudtam boldogsággal a szívemben. Kibontogatta először ő, amit kapott. Aznap este a játékaival akart aludni, annyira tetszett neki. A férjem már rég nem mosolygott annyira, mint akkor, amikor végre ő is kinyitotta, amit kapott. Lefektettük a kisleányzót és utána egy vörösbor kíséretében ki is próbáltuk a régi/új ivósjátékot.

Sokat gondolkodtam, hogy elküldjem-e a marketinges ötletemet, de végül úgy döntöttem, inkább megírom a tapasztalataimat, hogy a csodás élményeimet olvasva mások is kedvet kapjanak itt vásárolni. A szívem ügyének éreztem, hiszen itt bárki megtalálhatja, amit keres, az is , akinek nagyon kevés ráfordítható pénze van, az is, aki csak lánynak keres, kicsinek-nagynak végeláthatatlan választékban.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.