Hogy tudok jelentkezni egy munkára

Sok kérdés merül fel bennünk, amikor szeretnénk egy munkára jelentkezni, hogyan jelentkezzek, mit írjak, persze mindezt egyedül, annak tudatában, hogy a megfelelő állásra jelentkezem, és abban reménykedek, hogy felvesznek.

Mi a számunkra megfelelő állás

Mindenképpen az az első, hogy eldöntsük, milyen munkára szeretnék jelentkezni, és hogy hol szeretnék dolgozni?! Ausztriában, elég széles a skála, a helyeket illetően, hiszen több tartomány is van. Ha már kiválasztottuk a nekünk tetszőt, annak a munkahelyeit, más dolgunk nincs is, mint átnézni a kínálatot. Persze könnyebb a helyzet abban az esetben, ha nem meghatározott helyre szeretnénk menni. Mindenképpen jegyzeteljünk ki mindent a hotelről, amit tudunk, hogy később ne érjen minket meglepetés. Hány csillagos, mit írnak óla, a munkával kapcsolatban milyen információt adnak.

Milyen a munkabeosztás

Több lehetőségünk van itt is. Választhatunk öt, vagy hat napos munkaviszonyú állást. Kérdés, hogy mit, milyet szeretnénk, vagy, hogy az adott hotel mit kínál. Az óraszámokat illetően, 8, vagy 9 órás lehet.

Az, hogy pontosan az időbeosztás hogyan alakul, ez változó. Van, ahol egyben dolgozzák le az adott munkaidőt, de van olyan is, ahol részenként. Tegyük fel, reggel be kell mennünk, dolgozni, 5-6órára, utána van egy kis szabad időnk, amit azzal töltünk, amivel szeretnénk, a maradék munkaidőnket pedig este, vagy késő délután kell ledolgozni.

Egy szobalánynak napközben a folyosókat, esetleg éttermet, különtermet kell kitakarítania, ez mellett pedig a szobákat kell rendbe tennie. Az, hogy este mit fog dolgozni, az a hoteltől függ. Van, ahol a konyhára kell visszamenni, segíteni, mondjuk a vacsoráztatásnál, ez jelentheti azt is, hogy mosogatni kell, vagy pedig mondjuk, a wellness részleget kell kitakarítani!

Összességében, a szobalány munkák, nem nehezek, és elvégezhetőek mindenki számára. Viszont ha kitartunk, akkor egy szezon alatt megvan az esély arra, hogy jól keressünk, és tudjunk pénzt félretenni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.