Így kell ezt csinálni!

Amikor elvégeztem a középiskolát és elmentem egyetemre, ahol ismét teljesen mást tanultam, mint a középsuliban, akkor még nem gondoltam volna, hogy majd olyan munkahelyem lesz, ahol teljesen mást fogok csinálni, mint amiről amúgy papírt szereztem az egyetemen. Nem mondom, hogy sajnálom, mert sajnos elvette a kedvemet az egyetem attól, amit ott tanultam, pedig eleinte nagyon szerettem. Viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy egy olyan munkahelyem lesz, ahol a főnököm segít abban, hogy belelássak egy teljesen másik szakmába és abban nagyon jó is legyek.

Marketinggel foglalkozó cégnél dolgozom, és nem csak a munkaköröm izgalmas, de az is, hogy ez az egész az életemet is teljesen felforgatta. A kollégáim egyben a barátaim is és minden nap úgy telik el, hogy egy percig sem gondolkozom azon, hogy munkahelyet váltsak. Tény, hogy nálunk is vannak nehézségek és túlóra, illetve nyavalygás, de anélkül nem telik el nap, hogy ne fognám a hasam a nevetéstől.

Nagyon jól elvagyunk az irodában és azon kívül is, gyakran szervezünk közös programokat, így aztán egymás magánéletével is teljesen tisztában vagyunk. Amiben tudjuk, segítjük egymást, nem csak a munkában, de a magánéletben is.

Már évek óta itt dolgozom, megbízom bennük, így ha tanácsra vagy segítségre lenne szükségem, ők mindig meghallgatnak és ahogy tudnak, segítenek. Volt itt már hisztiroham az egyetemi beadandók és a bunkó tanárok miatt (mert hát már akkor itt dolgoztam, amikor egyetemre jártam), vagy éppen az összetört szíveket kellett ismét összeragasztanunk, de ugyanúgy megosztjuk egymással a nyaralós sztorikat, sőt, még szuvenírt is mindig hozunk egymásnak.

Aztán amikor megismertem a mostani páromat, aki aztán a férjem lett és végül úgy döntöttünk, hogy közös lakást veszünk, akkor a lakásbiztosítás vélemények és a hozzá kapcsolódó okosságok voltak napirenden az irodában.

Az egyik kollégám mesélte, hogy egy rokona kötött tavaly lakásbiztosítást a pannonsafe.hu oldalon. Az első dolog az volt, hogy közösen megnéztük a weboldalt, és elolvastuk mit is tudnak pontosan. Mivel irodában dolgozunk, ez két kattintással meg is volt, úgyhogy egy gép előtt ülve szépen nekiálltunk elolvasnia sok okosságot az oldalon. Tény, hogy mással is foglalkoznak, nem csak lakásbiztosítással. Ilyen például a casco, vállalkozói biztosítás vagy éppen a nyugdíj biztosítás, csak hogy néhányat említsek.

Az oldalon olvasottakkal teljesen egyetértettem, már az első néhány mondat is teljesen igaz. Hiszen az évek alatt tényleg nagyon sok minden változott, az árak is teljesen másképp alakultak, és egy építkezés vagy felújítás is már teljesen más árkategória, mint mondjuk, tíz évvel ezelőtt.

Sőt, minél több módosítást végzel a lakásodon, annál jobban változik az értéke is. Ráadásul ilyenkor a szerződést is módosítani kell, gondolok arra, ha mondjuk, új családtag érkezik vagy lesz egy új háziállat, akkor ezeket is érdemes megemlíteni és változtatni a szerződésen.

Mivel a munkaidőt nem akartuk ezzel tölteni, így megkértem a kollégámat, hogy egy kicsit faggassa ki a rokonát vagy adja meg a számát, hogy meg tudjam kérdeni az ő véleményét is. Meg is kaptam a számát és azt kell mondanom, hogy nagyon szimpatikus férfiről van szó. Látszott, hogy a PannonSafe munkatársai jól tájékoztatták őt mindenről, mert magától nagyon sok mindent el tudott mondani, ami amúgy az oldalon is fent van. És ez tetszett, hogy ő is ennyire képben van vele. Sajnos sok embernek fogalma sincs arról, hogy milyen biztosítása van.

A lakásbiztosítás náluk nagyon sok mindenre kiterjed, mint például a tűz nélküli füst által okozott károk megtérítése, vagy akár a ház falán a graffiti károk eltüntetése, beázás, csőtörés és még sorolhatnám. A telefonos beszélgetés után a férjemmel még egyszer összeültünk, hogy áttanulmányozzuk az oldalt még egyszer, aztán döntöttünk és fel is vettük a kapcsolatot a céggel. Az oldalon a “Kapcsolat” fülecske alatt könnyen megtalálható a központi iroda címe, a telefonszám és az e-mail cím egyaránt.

Beszéltünk egy ügyintézővel, akivel aztán időpontot egyeztettünk és személyesen is találkoztunk. Elmondtuk neki, hogy mi mire gondolunk, miket olvastunk az oldalon, mi az, ami esetleg kérdéses a számunkra vagy nem értünk. Mindent részletesen átbeszéltünk és végül sikerült is lakásbiztosítást kötnünk. Nagyon örülök neki, hogy ez így történt, mert így bízni tudtam abban is, hogy minden úgy lesz, ahogy mondták.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.