Lekvárnak vagy pálinkának

Kertes házaknál egyre többen főznek maguknak pálinkát házilag. Igaz, hogy az adómentes főzési lehetőség teljesen megszűnt, így nagyon oda kell figyelni, hogy betartsuk a törvényi kereteket. Ezt egyszerűbb megtenni a lekvár főzésnél, és a nagymama is jobban fog örülni, ha nem használjuk el az összes gyümölcsöt a pálinkába.

A lekvár készítés tudományát sokan őstermelőként űzik, így náluk akár szükség lehet, egy kis marketingre is, hogy minden terméket el tudjanak adni. Nem kell feltétlenül bonyolult, online marketingstratégiákra gondolni, elég, ha egy dizájnosabb üvegbe, igényesen megtervezett címkével ragasztva tesszük el a gyümölcslekvárokat.

Otthon mi is kipróbáltuk a lekvár főzést. A folyamat kellős közepén, nem várt problémával találkoztunk. Gázpalackról működik a tűzhely és kifogyott a palackból a gáz. Egyik ismerősömtől hallottam múltkor, hogy ő is hasonlóan járt, és egész kényelmesen megtudta oldani a helyzetet. Egyszerűen rendelt egy gázpalackot innen: http://gazpalackfutar.com/pb-gazpalack.html. Azt, hogy a házunk előtt vegyük meg a gázpalackot, jelenleg nem is lehet máshogy megoldani, mert a PB gázpalack mozgóárusítás most törvényi korlátozás alatt áll, így csak előre megrendelt palackokat szállíthatnak házhoz.

Így a nyár második felében, ősz elején beindul a pálinkafőzés szezonja, ilyenkor sokaknak szüksége van gázpalackra. Rendkívül jó megoldás, hogy házhoz is szállítják. A másik ilyen, nagyobb események, a téli szezonban következnek, akkor disznóvágásokra kell rendszeresen a palackos gáz.

Házi célokra, mint a lekvár készítés is, általában a legmegfelelőbb a 11,5 kilós PB gázpalack. Ez, ha nem használjuk éjjel-nappal, elég is lesz egy darabig. Az említett oldalon, azonban láthatjuk is, hogy 23 kilós gázpalackot is tudunk rendelni. Tökéletes megoldás ez, hogy meg lehet rendelni. Jó marketing fogás az is, hogy az oldalon visszahívást is kérhetünk. Ilyen cégektől a kistermelők is elleshetnek ötleteket, milyen jó lenne, ha lekvárt is lehetne házhoz rendelni, vagy akár pálinkát.

Most megtanultuk, hogy mindig ellenőrizni kell, van e még gáz a palackban, főleg nagyobb műveletek előtt, mint a lekvár készítés. Még manapság is sok háztartásban gázpalackkal főznek, így adott esetben nagy segítség, ha nem kell elszaladni palackot cserélni valahova, hanem tudunk házhoz rendelni. Arra kell csak odafigyelni, hogy mindig a jelenlegi palackunkkal azonos méretűt kérjünk. A kiszállítás időpontját is előre meg tudjuk beszélni, így biztos akkor hozzák, amikor otthon vagyunk. Mint már említettem, a weboldalon ki is tudjuk választani, hogy milyen gázpalackot szeretnénk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.