Mi szükséges a busz bérléshez

Különösebb dolgokra nincs is szükségünk, mikor egy buszt szeretnék bérelni. Célszerű, a lakóhelyünkön keresgéli, vagy annak közelebbi vonzáskörzetében, hogy a költségeket minimalizálni tudjuk.

Hogy keressek buszt

Több szempontot is figyelembe kell venni?! A lényeg, hogy a megfelelő nagyságú busz találjuk meg. Ehhez természetesen szükségünk van, arra, hogy tudjuk, pontosan hányan is fogunk utazni?!  Persze nem kell teljesen kitölteni az ülések számát, nem baj, ha marad egy-két tartalék hely, hátha szükség lesz rá.

A mostani buszok, mér kényelmesek, így nem szükséges ezt a szempontot figyelembe venni.

Milyen plusz költségek adódnak

Amire mindenképpen számolnunk kell, hogy a buszoknak általában van, úgynevezett kiállási díja. Ezt minden cég maga határozza meg. Van, amelyik cég, meghatározott kilométeren belül nem kéri ezt a díjat. Ezt érdemes jó előre lebeszélni, hogy ne érjen minket meglepetés utólag.

Ha valahol sokat kell várnia a busznak ránk, ennek szintén van egy költsége, ezt általában óránként számolják el. Ez a költség fedezi a buszsofőr munkaidejének a kifizetését.

Ha nem talál a buszsofőr ingyenes parkolási lehetőséget, vagy az adott kirándulóhely nem biztosít ilyet a számunkra, akkor a parkolási költség is minket fog terhelni. Azért ha már egyszer járt azon a helyen a buszos, tudja jó esetben, hol tud ingyen parkolni, így ez nem lesz plusz költség, csak egy kis plusz várakozási idő esetleg, amíg az adott találka helyre visszaér.

Plusz költségként merülhet fel a busz vezetőjének szállása, ha több napos kirándulásra megyünk.

Az útdíj, és ha nem rendelkezik a busz autópálya matricával, de a gyorsabb haladás végett, igénybe szeretnénk venni a gyors forgalmú utat, ez is sajnos a mi terhünk lesz.

A busz bérlésnél, fontos, hogy mindenről előre érdeklődjünk. Érdemes több irodát is felkeresni, vagy telefonon érdeklődni több helyen, hogy a legolcsóbbat, nekünk legjobban megfelelőt találjuk meg. Bátran kérdezzünk meg mindent, ami felmerül kérdés, hogy ne utólag érjen minket meglepetés.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.