Mindig csak azok a fránya akciók. Hol marad a hasznos befektetés?

Egyre nehezebb nem bedőlni a különböző marketing fogásoknak. Számos akcióval találkozunk szembe nap, mint nap. Sokszor már nem tudom, hogy kinek mit higgyek el. Persze egy részből megértem a fontosságát, hiszen egy jó reklám igen nagy profitot hozhat, de néha már túlzás. Ettől függetlenül én is folyamatosan nézem az akciókat.

Akciók

Az utóbbi időben észrevettem, hogy majdnem mindent csak akciósan veszek meg. Pedig már utána néztem egyszer-kétszer, hogy nem mindig jutok akkora nyereséghez, mint ahogyan én azt gondolom. Van, amikor csak egy ici-picit van valami leárazva, valami, ami gyengébb minőségű, mint egy hasonló termék, csak azon éppen nem virít a sárga alapon lévő fekte vagy piros színű AKCIÓ szócska.

Például az elmúlt években nem is vettem sem magamnak, sem másnak olyan ruhadarabot, amely teljes árban lett volna. Ugyanígy vagyok a kozmetikai termékekkel. Amúgy szerintem legfőképpen csak azért, mert ezek olyan árucikkek, amelyekre nincs feltétlenül szüksége az embernek. Hiszen ezek nem éppen a létfenntartásunkat szolgálják, sokkal inkább olyan dolgok, amelyektől egyszerűen jobbnak, esetleg különlegesebbnek érezzük magunkat.

A másik dolog, amire még rájöttem, hogy nem mindenki számára ugyan azt jelenti az akció. Van, aki szeret vásárolni, és ennek a szónak a hallatán még inkább lázba jön ez iránt, mintha csak pavlovi reflex lenne. Mások azonban lehet, hogy rá vannak erre kényszerülve. A kevésbé tehetős családok van, hogy tényleg csak azért vehetnek meg ezt, azt, mert az épp akciós.

Kivételek

Mind e mellett nagyon sok olyan termék van, amely kivételt képez az akció hálójából. Ezek azok a termékek, amelyek valami pluszt szolgáltatnak, olyanok, amelyeket ha már tényleg megveszünk, akkor hajlandóak vagyunk rá áldozni. Továbbá ezek megvásárlásának ötletét nem az akció felirat idézi elő.

Csak, hogy egyet említsek a sok ebbe a kategóriába tartozó termék közül, ilyen a napelem rendszer. Ez egy olyan termék, amely később szolgáltatássá alakul. Általában az emberek ennek a megvásárolását jól meggondolják. Érdemes utána járni. Számtalan helyen utána lehet nézni, én mégis ezt ajánlanám. Olvasható, hogy legfőképpen a ház típusa és elhelyezkedése az, ami befolyásolja ennek a felszerelését. Egyre gyakoribb a napelem rendszer családi házra. Eleinte inkább gyárak, raktárok, illetve intézmények voltak, amelyek ebbe fektettek, de ma már ez a kisemberek számára is elérhetővé vált.

Ezeknek a kivételeknek, ahogyan a napelem rendszernek is érdemes jobban utána olvasni, átgondolni, mérlegelni, hogy megéri-e. Ez tulajdonképpen egy befektetés, amely nem kis összeget vesz igénybe, azonban hosszú távon megtérül, és az ember hálás lesz ezért önmagának.  Ugyanakkor esetenként nagyobb változtatásokra is szükség lehet, hiszen az első és legfontosabb, hogy az elemek elegendő fényhez jussanak, ugyanis ezt fogják átalakítani energiává. Minél több fényt kap az elem, annál több energiával tud gazdálkodni és annál kevésbé kell attól tartani, hogy például téli, szürkébb időjárás esetén az ember áram nélkül marad.

Szóval szerintem érdemes mindenkinek átgondolni azt, hogy mit is kezd a pénzével. Az akcióknak is megvannak az előnyeik és a hátrányaik, amikor azonban nagyobb befektetésre szánjuk el magunkat érdemes alaposan átgondolnunk az adott helyzetet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.