Online marketing az egészségügyi szektorban

egeszsegugyi-marketing-blog-1

Szerző: Doktor Marketing | egészségügyi marketing |

Az egészségügyi marketing definíciója

Az egészségügyi marketing az egészségügyi szolgáltatók által használt stratégiák és módszerek összessége, melyeknek célja a praxis népszerűsítése, a páciensek megszerzése, megtartása, valamint a szolgáltatások és hírnév javítása. Ez magában foglalja az online és offline kommunikációs eszközök, valamint a reklám és promóciók hatékony alkalmazását. Az egészségügyi marketing segítségével a szakemberek hatékonyabban érhetik el a potenciális pácienseket, javíthatják hírnevüket, és kiemelhetik szakmai előnyeiket az adott területen.

Az online keresések hatalma

Az egyre növekvő digitális világban az emberek gyakran a Google keresőt és a közösségi médiát hívják segítségül, ha az egészségükkel kapcsolatos kérdéseikre keresnek választ. Ez rendkívül kényelmes és gyors módja annak, hogy azonnal hozzájuthassanak az információhoz, azonban az online keresések során az információk között sokszor nehéz megtalálni a megbízható forrásokat, és gyakran felbukkannak téves vagy félrevezető tartalmak is.

Az online jelenlét szinte már alapkövetelmény
Azoknak az egészségügyi  intézményeknek, melyek nem rendelkeznek online jelenléttel nehéz helytállni a digitális korszakban. Online jelenlét és egészségügyi marketing nélkül a doktorok szó szerint láthatatlanná válnak az online térben.

Sajét weboldal: az információ központja

A saját weboldal az egészségügyi szakemberek számára egy olyan kulcsfontosságú eszköz, amely segítségével részletesen és átfogóan bemutathatják szolgáltatásaikat, specializációjukat és szakmai tapasztalataikat. Az online tér lehetőséget kínál a páciensek számára, hogy könnyen elérjék a szükséges információkat az adott praxisról és az ott elérhető kezelésekről, vizsgálatokról. A megfelelően kialakított weboldal által a páciensek betekintést nyerhetnek a rendelő működésébe, az orvosi stáb összetételébe, az elérhető szolgáltatásokba és technológiákba. A weboldal továbbá segít kiépíteni az ügyfélkapcsolatokat, kiemelkedő lehetőségeket kínál az edukációra, valamint otthont ad a marketingeszközöknek. A jól strukturált és könnyen navigálható weboldal megerősíti az ügyfelek bizalmát, és növeli a praxis hitelességét az online térben, ami hosszú távon növelheti az ügyfélbázist és a praxis sikerességét.

Néhány módszer, ahogyan a saját weboldal segíthet önnek

 • Szolgáltatások részletes bemutatása:
  A weboldal segítségével részletesen bemutathatja, milyen szolgáltatásokat nyújt. Nem csak felsoroljuk, hanem érthetően el is magyarázzuk, bemutatjuk, hogy miben különbözik Ön a többi szakembertől. Például, ha orvos, részletezzük szakterületét, rendelési idejét, konzultációi díjait és a különböző vizsgálatok lehetőségeit. Ez segíthet a pácienseknek abban, hogy informált döntéseket hozzanak az Ön által nyújtott ellátásokkal kapcsolatban.

 • Rendelő vagy klinika bemutatása:
  A weboldal lehetőséget nyújt arra, hogy bemutassa digitálisan rendelőjét vagy klinikáját. Fényképek, galériák vagy akár virtuális túrák segítségével adhat betekintést a környezetbe, ami növelheti a páciensek bizalmát.

 • Tapasztalatok és referenciák megosztása:
  Ha már sok pácienssel dolgozott, és elégedettek voltak az ellátással, a weboldalon keresztül megoszthatja a velük kapcsolatos pozitív tapasztalatokat vagy referenciákat. Ez tovább növelheti a potenciális páciensek bizalmát.

 • Blog vezetése:
  Az egészségügyi témájú blog vezetése segíthet az oktatásban és a páciensek tájékoztatásában.

 • Kapcsolattartás:
  A weboldalon elhelyezett kapcsolatfelvételi űrlapok nagyban megkönnyítik a páciensek dolgát és bizalomépítő eszközként szolgálnak a doktorok és betegeik közötti hatékony kommunikációhoz. Az egyszerű elérhetőség lehetővé teszi, hogy gyorsan felvehessék Önnel a kapcsolatot, így azonnali segítséget vagy információt kaphatnak.

További megoldások, amelyek csak az online térben elérhetőek

Ide tartozik az online időpontfoglalás, amely lehetővé teszi a betegek számára  a gyors és egyszerű időpontok foglalását, valamint a Google térkép optimalizáció, ami segíti a pácienseket abban, hogy megtalálják a rendelőt, továbbá különösen fontosak az ügyfelek visszajelzései és véleményei, melyek hozzájárulnak a praxis online hitelességének és megbízhatóságának növeléséhez.

Az online tér lehetőséget teremt az oktatásra, a kommunikációra és az információ megosztására, amelyek mind hozzájárulnak az egészségügyi szolgáltatások jobb elérhetőségéhez és minőségéhez. Ezért az egészségügyi marketing ebben a szektorban nem csupán egy lehetőség, hanem egy felelősségteljes lépés a betegek és a szakemberek közötti hatékonyabb kapcsolat kiépítése érdekében.

Azok az egészségügyi szakemberek, akik hajlandóak időt és erőforrásokat fektetni online jelenlétük kialakításába, döntő versenyelőnyt szerezhetnek az offline versenytársakkal szemben, ezáltal az egészségügyi marketing nem csupán trend, vagy eszköz, hanem egy stratégiai befektetés. Az egészségügy egy olyan szektor, melyben a jól végzett marketing nem csupán számokban mérhető, hanem jelentős hozzáadott értékkel is rendelkezik.

lépjen velünk kapcsolatba

Amennyiben praxisa online ügyfélszerzését sikerorientált megoldásokkal szeretné hatékonnyá tenni!

Amiben segíteni tudunk:

Sikeres foglalás után a Doktor Marketing értesítést küldd Önnek a megadott címre

Online időpontfoglalás

Loading...